Hotel Management, Curriculum : 2015


Courser in EnglishHotel Management
ProgramPendidikan Bahasa Inggris
SKS2 SKS
RPS20 Data

RPS (Rencanan Perkuliahan Semester)

Course Descriptions

DESKRIPSI MATAKULIAH:

This course focuses on the knowledge and skills needed to pursue staff and management positions available in the hotel industry. This in-depth study of the lodging industry includes departments within a hotel such as: front desk, food and beverage, housekeeping, marketing, human resources, and accounting. 

Learning Outcomes

CAPAIAN PEMBELAJARAN MATA KULIAH:

  1. Sikap dan Tata Nilai
  • Students are responsible of doing and completing the assignment ontime and correctly
  1. Keterampilan Umum
  • Students are able to apply knowledge and skills in hotel management
  1. Penguasaan pengetahuan
  • Students understand knowledge and skills of hotel industry
  1. Keterampilan Khusus

Students are able to understand  the knowledge and skills needed to pursue staff and management positions available in the hotel industry.

References

-          Agus Sulastiyono, Drs., M. Si., Manajemen Penyelenggaraan Hotel, Alfabeta, 2006.

-          Dennis L. Foster, An Introduction to Travel and Tourism, Mc. Graw, 1995

-          William S. Gray, Salvatore C. Liguori, Hotel and Motel Management and Operation, Prentice Hall, 1990

-          The American Hotel Foundation, Hotel/Motel Organization and Administration, The Educational Institute

   of A. H. & M. A.

-          Pedoman Umum Organisasi dan Administrasi Hotel, Direktorat Jendral Pariwisata, 1987.


Details ...
Course Descriptions

Mata kuliah Hotel Management merupakan mata kuliah pendukung untuk program Studi Bahasa Inggris.

 

 

 

Learning Outcomes

Mahasiswa diharapkan dapat memperoleh pengetahuan tentang perhotelan.

References

Hotel Management


Details ...
Course Descriptions

Mata kuliah Hotel Management merupakan mata kuliah pendukung untuk program Studi Bahasa Inggris.

 

 

 

Learning Outcomes

Mahasiswa diharapkan dapat memperoleh pengetahuan tentang perhotelan.

References

Hotel Management


Details ...
Course Descriptions

Mata kuliah Hotel Management merupakan mata kuliah pendukung untuk program Studi Bahasa Inggris.

 

 

 

Learning Outcomes

Mahasiswa diharapkan dapat memperoleh pengetahuan tentang perhotelan.

References

Hotel Management


Details ...
Course Descriptions

This course focuses on the knowledge and skills needed to pursue staff and management positions available in the hotel industry. This in-depth study of the lodging industry includes departments within a hotel such as: front desk, food and beverage, housekeeping, marketing, human resources, and accounting.  

Learning Outcomes

  • Sikap dan Tata Nilai
  • Students are responsible of doing and completing the assignment ontime and correctly
  • Keterampilan Umum
  • Students are able to apply knowledge and skills in hotel management
  • Penguasaan pengetahuan 
  • Students understand knowledge and skills of hotel industry
  • Keterampilan Khusus
  • Students are able to understand  the knowledge and skills needed to pursue staff and management positions available in the hotel industry.

References

Agus Sulastiyono, Drs., M. Si., Manajemen Penyelenggaraan Hotel, Alfabeta, 2006.

Dennis L. Foster, An Introduction to Travel and Tourism, Mc. Graw, 1995

William S. Gray, Salvatore C. Liguori, Hotel and Motel Management and Operation, Prentice Hall, 1990

The American Hotel Foundation, Hotel/Motel Organization and Administration, The Educational Institute 

   of A. H. & M. A.

Pedoman Umum Organisasi dan Administrasi Hotel, Direktorat Jendral Pariwisata, 1987.


Details ...
Course Descriptions

This course focuses on the knowledge and skills needed to pursue staff and management positions available in the hotel industry. This in-depth study of the lodging industry includes departments within a hotel such as: front desk, food and beverage, housekeeping, marketing, human resources, and accounting.  

Learning Outcomes

  • Sikap dan Tata Nilai
  • Students are responsible of doing and completing the assignment ontime and correctly
  • Keterampilan Umum
  • Students are able to apply knowledge and skills in hotel management
  • Penguasaan pengetahuan 
  • Students understand knowledge and skills of hotel industry
  • Keterampilan Khusus
  • Students are able to understand  the knowledge and skills needed to pursue staff and management positions available in the hotel industry.

References

Agus Sulastiyono, Drs., M. Si., Manajemen Penyelenggaraan Hotel, Alfabeta, 2006.

Dennis L. Foster, An Introduction to Travel and Tourism, Mc. Graw, 1995

William S. Gray, Salvatore C. Liguori, Hotel and Motel Management and Operation, Prentice Hall, 1990

The American Hotel Foundation, Hotel/Motel Organization and Administration, The Educational Institute 

   of A. H. & M. A.

Pedoman Umum Organisasi dan Administrasi Hotel, Direktorat Jendral Pariwisata, 1987.


Details ...
Course Descriptions

This course focuses on the knowledge and skills needed to pursue staff and management positions available in the hotel industry. This in-depth study of the lodging industry includes departments within a hotel such as: front desk, food and beverage, housekeeping, marketing, human resources, and accounting.  

Learning Outcomes

  • Sikap dan Tata Nilai
  • Students are responsible of doing and completing the assignment ontime and correctly
  • Keterampilan Umum
  • Students are able to apply knowledge and skills in hotel management
  • Penguasaan pengetahuan 
  • Students understand knowledge and skills of hotel industry
  • Keterampilan Khusus
  • Students are able to understand  the knowledge and skills needed to pursue staff and management positions available in the hotel industry.

References

Agus Sulastiyono, Drs., M. Si., Manajemen Penyelenggaraan Hotel, Alfabeta, 2006.

Dennis L. Foster, An Introduction to Travel and Tourism, Mc. Graw, 1995

William S. Gray, Salvatore C. Liguori, Hotel and Motel Management and Operation, Prentice Hall, 1990

The American Hotel Foundation, Hotel/Motel Organization and Administration, The Educational Institute 

   of A. H. & M. A.

Pedoman Umum Organisasi dan Administrasi Hotel, Direktorat Jendral Pariwisata, 1987.


Details ...
Course Descriptions

This course focuses on the knowledge and skills needed to pursue staff and management positions available in the hotel industry. This in-depth study of the lodging industry includes departments within a hotel such as: front desk, food and beverage, housekeeping, marketing, human resources, and accounting.  

Learning Outcomes

  • Sikap dan Tata Nilai
  • Students are responsible of doing and completing the assignment ontime and correctly
  • Keterampilan Umum
  • Students are able to apply knowledge and skills in hotel management
  • Penguasaan pengetahuan 
  • Students understand knowledge and skills of hotel industry
  • Keterampilan Khusus
  • Students are able to understand  the knowledge and skills needed to pursue staff and management positions available in the hotel industry.

References

Agus Sulastiyono, Drs., M. Si., Manajemen Penyelenggaraan Hotel, Alfabeta, 2006.

Dennis L. Foster, An Introduction to Travel and Tourism, Mc. Graw, 1995

William S. Gray, Salvatore C. Liguori, Hotel and Motel Management and Operation, Prentice Hall, 1990

The American Hotel Foundation, Hotel/Motel Organization and Administration, The Educational Institute 

   of A. H. & M. A.

Pedoman Umum Organisasi dan Administrasi Hotel, Direktorat Jendral Pariwisata, 1987.


Details ...